Neem contact op via + 31 6 50693901 of hallo@businessbeinghuman.com
Neem contact op via + 31 6 50693901 of hallo@businessbeinghuman.com

Yadan Drajy

Yadan Drajy

Story Teller

Als overlevende van een van de afschuwelijkste oorlogen in deze eeuw, geloof ik dat onze grootste kracht in onszelf ligt, dat de mens de eerste en de laatste waarde is.

Als Syrische journalist (BA Universiteit van Damascus) heb ik eraan gewerkt om de waarheid vast te leggen en beschikbaar te maken. Ik maak deel uit van de documentaire “Our memory belongs to us” die de verhalen vertelt van diegenen die hun stem en soms hun leven verloren. De documentaire heeft aan internationale festivals meegedaan en diverse gewonnen (o.a. Kopenhagen, Kosovo en Leipzig).

Als mensenrechtenactivist, hoofd van het Criminal Investigations Team in Dar’a Syrië, heb ik gewerkt met de “Syrian Commission for Justice and Accountability on monitoring, investigating and the documentation of the human rights violations”.

Mijn overtuiging volgend dat humanitaire actie het effectiefst is, werkte ik 5 jaar voor de United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs OCHA Syria. Wij vormden de brug tussen de mensen in nood en de internationale donoren om de toegang tot hulp te organiseren.

Omdat de grootste prestaties komen door teamwork, partnerships en het geloof in eigen en andermans potentieel, hebben wij als groep Syrische vluchtelingen in Jordanië een non-profit organisatie opgezet (Auranitis Lifeline), die zou uitgroeien tot een van de grootste Syrische NGOs en partner van USAID/UN in Syrië. Onze projecten waren gericht op educatie, noodhulp, wederopbouw, herstel van de lokale economie, en het opzetten van lokale bestuursstructuren. Als managing director vertegenwoordigde ik onze organisatie in het Witte Huis, het Europese Parlement, het US State Department, en bij VN leiders.

Ik ben getrouwd en vader van twee kinderen. En omdat familie voorop staat, hebben we ons leven in Jordanië uit veiligheidsoverwegingen op moeten geven. We zijn als vluchteling naar Nederland gekomen, en hier bouwen wij ons leven opnieuw op.