Neem contact op via + 31 6 50693901 of hallo@businessbeinghuman.com
Neem contact op via + 31 6 50693901 of hallo@businessbeinghuman.com

Yadan Drajy

Yadan Drajy

Story Teller

Als overlevende van een van de afschuwelijkste oorlogen in deze eeuw, geloof ik dat onze grootste kracht in onszelf ligt, dat de mens de eerste en de laatste waarde is.

Als Syrische journalist (BA Universiteit van Damascus) heeft Yadan gewerkt aan het vastleggen en openbaar maken van de waarheid. Hij maakt deel uit van de documentaire “Our memory belongs to us” die de verhalen vertelt van diegenen die hun stem en soms hun leven verloren. De documentaire heeft aan internationale festivals meegedaan en diverse prijzen gewonnen (o.a. Kopenhagen, Kosovo en Leipzig).

Als mensenrechtenactivist, hoofd van het Criminal Investigations Team in Dar’a Syrië, heeft Yadan gewerkt met de “Syrian Commission for Justice and Accountability on monitoring, investigating and the documentation of the human rights violations.”

Vanuit zijn overtuiging dat humanitaire actie het effectiefst is, werkte hij 5 jaar voor de United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA Syria). Deze organisatie vormde de brug tussen mensen in nood en  internationale donoren en organiseerde toegang tot hulp.

Omdat de grootste prestaties komen door teamwork, partnerships en het geloof in eigen en andermans potentieel, heeft Yadan met een groep Syrische vluchtelingen in Jordanië een non-profit organisatie opgezet (Auranitis Lifeline), die uitgroeide tot een van de grootste Syrische NGOs en partner van USAID/UN in Syrië. Hun projecten waren gericht op educatie, noodhulp, wederopbouw, herstel van de lokale economie, en het opzetten van lokale bestuursstructuren. Als managing director vertegenwoordigde hij deze organisatie in het Witte Huis, het Europese Parlement, het US State Department, en bij VN leiders.

Yadan is getrouwd en vader van twee kinderen. Omdat familie bij hem voorop staat, heeft zijn gezin hun leven in Jordanië uit veiligheidsoverwegingen moeten opgeven. Met zijn gezin is Yadan als vluchteling naar Nederland gekomen, waar zij hun leven opnieuw opbouwen.